3. zápasy štvrťfinále T-COM extraligy

14.03.2006 Celý región

Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)\r\nGóly: 1. Pavličko (Kroták), 38. Kroták (Pavličko), 53. Kubenko (Škovira, Kumstát) - 34. Heš (Rim...
Tatravagónka ŠKP Poprad - Dukla Trenčín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 1. Pavličko (Kroták), 38. Kroták (Pavličko), 53. Kubenko (Škovira, Kumstát) - 34. Heš (Rimmel, Nemec)

Rozhodovali: Ország, J. Konc - Mášik, Korba
vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Majeský (Trenčín) 10 min za napadnutie zozadu
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
4244 divákov
Na zápasy: 3:0

Lepšiu východiskovú pozíciu mali domáci, ktorí dvakrát vyhrali na trenčianskom ľade. Hostia spod hradu Matúča Čáka sa netajili, že dnes a zajtra chcú pod Tatrami zvrátiť nepriaznivý stav. Hneď z prvého útoku obišiel trenčiansku bránu Kroták, prihral Pavličkovi a ten otvoril gólový účet zápasu. \"Kamzíci\" sa usadili pred Hálom, ktorý si od prvej chvíle z chuti zachytal. Najskôr ho Jasovský prestrelil, potom po chybe obrany vojakov Kopecký skóroval druhýkrát. Gól však pre ofsajd nebol uznaný. Popradčania potom nevyužili trojnásobnú presilovku. Domáci začali s náporom aj v druhej časti, Krotákov nájazd v 24. minúte zlikvidoval Hála až na bránkovej čiare. O tri minúty ten istý hráč triafal vedľa. Vojaci sa snažili vyrovnať, ich útoky boli málo dôrazné, využili však vylúčenie Popradčana na vyrovnanie. Ďalší gól dali domáci v 38. minúte Krotákom až po uznaní videozáznamu. Vojaci prekvapili v 42. minúte vyrovnávajúcim gólom, ktorý videozáznam znovu neuznal. Súperi sa snažili dať gól a vojaci stále väčšmi dotierali. V 52. minúte Turan spálil brejk, ale o minútu neskôr strelil Kubenko zlatý tretí gól Popradu. Trenčania sa ešte v takmer trojminútovej power play bez brankára pokúsili dať ďalší gól, ale bezvýsledne.

Vladimír Klinga, asistent trénera Popradu: \"Chceli sme potvrdiť dve úspešné víťazstvá v Trenčíne. Dnešný zápas bol pre nás rozhodujúci, preto sme tomu podriadili všetko. Začali sme veľmi rýchlym gólom. Hrali sme takticky, herne disciplinovane a dôsledne strážili stredné pásmo. V prvej tretine sme sa nechali zbytočne vylučovať, čo nám narušilo koncepciu hry. Trenčín mal tlak a hoci sme v strednej časti hry hrali ustráchane, zápas sme dotiahli do víťazného konca. \"
Milan Hovorka, tréner Trenčína: \"Prišli sme dnes vyhrať, no domáci nás zaskočili gólom po našej chybe. Od tohto momentu domácim stačilo pokryť stredné pásmo a vyhadzovať puky. Mali sme šance aj tlak, najmä v tretej tretine, snažili sme sa aj v power play, gól však neprišiel. Zajtra zabojujeme, aby sme sa ešte vrátili zápasom domov. Máme na to dosť síl a zajtra vyhráme. \"
(TASR)

MsHK Žilina - HKm Zvolen 3:2 (1:0, 1:1, 0:1) po predĺžení
Góly: 18. Krajči (Kontšek), 37. Král (Hreus), 67. Hreus (Škorvánek) - 29. Cibuľa (Škuta), 60. Čierny (Plavucha, Šechný)
Rozhodovali: Lauff, Jakubec - Miľovčík, Halecký
vylúčení: 4:6
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
3714 divákov
Na zápasy: 3:0

Od začiatku stretnutia bolo rušno pred oboma bránkami, hosťujúci Šimonovič musel už v 30. sekunde zlikvidovať nebezpečnú strelu Gálika. O dve minúty neskôr sa mohli ujať vedenia hostia v presilovej hre 5:3, ale strely Klepáča a Berana neprešli za chrbát Lipovského. V 6. minúte domáci nepremenili veľkú šancu, keď po Droppovej individuálnej akcii nedokázal prekonať Šimonoviča Gron. Ďalšia akcia Žiliny skončila na Šimonovičovi, keď Král zoči-voči zvolenskému brankárovi nedokázal uspieť. O dve minúty neskôr sa individuálne presadil hosťujúci Plavucha, no Lipovský bol pozorný. Žilinčania sa dočkali v prvej tretine gólového zápisu, keď odrazený puk z rohu prudko poslal pred bránu Kontšek a Krajči ho ešte tečoval pred Šimonovičom a v 18. min otvoril skóre stretnutia. Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej, v ktorom iniciatívu prebrali hostia, ktorí dokázali hernú prevahu aj zužitkovať gólovo, keď v 29. min Cibuľa zakorčuľoval do obrany Žiliny a spoza obrancu prestrelil prekvapeného Lipovského. Hostí gól povzbudil, ale Škvaridlo a Šechný nepremenili sľubné strelecké pozície. Naopak, Žilina sa v 37. minúte opäť ujala vedenia, keď v presilovej hre vybojoval z rohu Hreus, prihral na Krála, ktorý sa natlačil pred Šimonoviča a strelou po ľade ho prekonal. V poslednej časti sa snažili hostia vyrovnať mierny náskok domácich, otvorili hru, čo však bolo výhodnejšie pre domácich, ktorí podnikali nebezpečné protiútoky, ale Gron ani Špilár nedokázali Šimonoviča prekonať. Záverečný nápor hostí sa však predsa len skončil gólom, keď 6 sekúnd pred koncom ušiel za obranu domácich Čierny a nedal Lipovskému žiadnu šancu. V predĺžení boli opäť šťastnejší domáci, keď po individuálnej akcii Hreus rozhodol aj tretí zápas pre Žilinu.
 

Vyberte región

mark